تآثیر تغذیه آمینو اسیدهای محافظت شده، پیش و پس از زایش بر عملکرد و پویایی پروتئینی گاوهای تازه زا

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسنده

گروه علوم دامی.دانشکده کشاورزی. دانشگاه شهر کرد.شهرکرد.ایران

10.22034/ijvcs.2024.14878.1097

چکیده

شروع شیردهی شامل تغییرات هماهنگ در چندین بافت است، از جمله بسیج پروتئینی ماهیچه‌ها که برای تأمین نیازهای گاو به آمینو اسیدها صورت می‌گیرد. پژوهش حاضر جهت بررسی اثر آمینو اسید‌‌های محافظت شده لیزین و متیونین به جیره پیش و پس از زایش بر عملکرد و پویایی پروتئین در دوره پس از زایش انجام شد. بیست و یک رأس گاو هلشتاین (7 تکرار در هر تیمار) از 28 روز پیش از زایش تا 28 روز پس از زایش به طور تصادفی به سه جیره اختصاص یافتند. تیمارهای آزمایشی عبارت بودند از : جیره شاهد، جیره آمینو اسید؛ متوازن شده برای آمینو اسیدهای متیونین و لیزین محافظت شده در سطح جدیدترین توصیه‌ها و جیرۀ پر پروتئین متوازن شده برای متیونین و لیزین فوق با استفاده از کنجاله سویا، کنجاله کلزا و کنجاله گلوتن ذرت. همسو با نتایج، ماده خشک مصرفی، وزن بدن و ضخامت بافت ماهیچه و چربی در تیمارهای آمینواسید و پر پروتئین نسبت به گروه شاهد بالاتر بود (05/0>P). شاخص تجزیه بافت ماهیچه، 3- متیل هیستیدین شیر، در تیمار شاهد نسبت به تیمار آمینو اسید و پرپروتئین بالاتر بود (01/0> P) اما 3- متیل هیستیدین در گاوهای تیمار آمینواسید در مقایسه با پرپروتئین کم تر بود (01/0> P). در کل به نظر می رسد افزودن آمینو اسیدهای محدود کننده لیزین و متیونین به جیره گاوهای دوره انتقال نه تنها منجر به بهبود خوراک مصرفی و عملکرد تولیدی می شود بلکه در پیش‌گیری از تجزیه بیش از حد بافت پروتئین و چربی طی دوره پس ار زایش موثر است.

کلیدواژه‌ها

موضوعات

عنوان مقاله [English]

The effect of feeding protected amino acids pre- and post-partum, on performance and dynamics protein of fresh cows

نویسنده [English]

  • Alireza Mirzakhani

Animal science group.Agriculture faculty.Shahrekord university.Shahrekord.Iran.

چکیده [English]

Lactation initiation involves coordinated changes in several tissues, including muscle protein mobilization to meet the cow's amino acid requirements. The present study was conducted to investigate the effect of the protected amino acids lysine and methionine in pre- and post-partum diets on protein performance and dynamics in the post-partum period. Twenty-one Holstein cows (7 replicates per treatment) were randomly assigned to three diets from 28 days before calving to 28 days after calving. The experimental treatments were: control diet, amino acid diet; Balanced for the amino acids methionine and lysine protected at the level of the latest recommendations and high protein diet balanced for the above methionine and lysine using soybean meal, canola meal and corn gluten meal. Consistent with the results, dry matter consumption, body weight and thickness of muscle and fat tissue were higher in the amino acid and high protein treatments compared to the control group (P<0.05). The muscle tissue breakdown index, 3-methylhistidine of milk, was higher in the control treatment compared to amino acid and proprotein treatment (P<0.01), but 3-methylhistidine was lower in aminoacid treatment cows compared to proprotein treatment (P<0.01). In general, it seems that the addition of limiting amino acids lysine and methionine to the diet of cows during the transition period not only leads to the improvement of feed consumption and production performance, but also is effective in preventing the excessive breakdown of protein and fat tissue during the postpartum period.

کلیدواژه‌ها [English]

  • lysine
  • methionine
  • fresh cow
  • 3-methylhistidine