نوع مقاله : مقاله پژوهشی
نویسندگان
1 گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران
2 دکترای حرفهای دامپزشکی ، دانشگاه دامپزشکی آزاد اسلامی گرمسار، سمنان، ایران
3 دکترای تخصصی تغذیه دام و طیور، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گلستان، ایران
چکیده
از مسائل مهم پرورش طیور استفاده از مکملهای غذایی برای تسریع رشد میباشد. اسپیرولینا، یک جلبک تک سلولی است که میتواند مکمل مناسبی در تغذیه طیور باشد. در این مطالعه، تاثیرات استفاده از جلبک اسپیرولینا پلاتنسیس بر شاخصهای عملکردی، آنتیاکسیدانی، قابلیت هضم مواد غذایی و سیستم ایمنی در تغذیه جوجههای گوشتی سویه آرین مورد بررسی قرارگرفت. 375 جوجه یک روزه نژاد آرین به مدت 6 هفته در این مطالعه وارد شدند که در 5 گروه تیمار، شامل گروه A ( 5 g/L اسپیرولینا)، گروه B (5/2 g/L اسپیرولینا)، گروه C (5/2 g/L اسپیرولینا)، گروه N (کنترل منفی)، گروه P (کنترل مثبت، فوزباک mg/kg 80 ) و در هر تکرار 15 جوجه به صورت تصادفی تقسیمبندی شدند و از روز 1 تا 14در آب مصرفی حاوی مقادیر متفاوت اسپرولینا تغذیه شدند. شاخصهای عملکردی،آنتیاکسیدانها، قابلیت هضم مواد غذایی و برخی شاخصهای خونی اندازهگیری شد. نتایج نشان داد که شاخصهای عملکردی تولید ، افزایش هفتگی وزن بدن و ضریب تبدیل خوراک بین گروههایی که جلبک اسپیرولینا مصرف کرده بودند معنیدار بود(P <0.05). در گروههای کنترل منفی و مثبت معنیدار نبود. همچنین بین گروههای A، گروه B و گروه C در نیز تفاوت معنیدار از لحاظ وزنگیری هفتگی و ضریب تبدیل مشاهده گردید (P <0.05). همچنین درگروههای که جلبک اسپیرولینا مصرف کرده بودند(A، B، C)، پارامترهای آنتیاکسیدانی، برخی شاخصهای خونی، ماده خشک و ازت مدفوع افزایش یافت (P <0.05). از لحاظ تاثیر بر سیستم ایمنی نیز در گروههایی که اسپیرولینا مصرف کردند، تیتر ایمنی قویتر با یکنواختی بهتری نشان دادند(P<0.05).
کلیدواژهها
موضوعات
عنوان مقاله [English]
The effect of Spirulina platensis in drinking water on growth performance, immunity, antioxidant enzyme activity and some blood parameters of Arian broiler chickens
نویسندگان [English]
1 Department of clinical sciences, Faculty of veterinary, Shahrekord university, Shahrekord, Iran
2 Doctor of veterinary medicine, Faculty of veterinary medicine, Garmsar Islamic Azad university, Semnan, Iran
3 Ph.D. of animal and poultry nutrition, Gorgan university of agriculture and national resources, Golestan, Iran
چکیده [English]
The poultry industry faces a critical issue in optimizing growth rates and nutrient levels through the use of food supplements. Spirulina platensis, a single-celled algae, has been identified as a potentially effective supplement for poultry nutrition. In this study, the effects of using spirulina algae on growth performances, antioxidant enzymes activity and immune system factors in Arian strain broilers were investigated. A total of 375 one-day-old male Arian broilers were included in a 6 week trial. The chicks were randomly assigned to five treatment groups, each with five replicates of 15 birds. The treatment groups received varying concentrations of spirulina: Group A (5 g/L), Group B (2.5 g/L), and Group C (1 g/L), along with Group P (positive control) and Group N (negative control). growth performances, antioxidant enzyme activity, nutrient digestibility and some blood parameters were measured. The results showed significant differences in the growth performances included body weight (BW) , body weight gain (BWG) and feed conversion ratio (FCR) between the spirulina treated groups and the control groups (P < 0.05) , though these differences diminished in the final week. Notably, Groups A, B, and C demonstrated significant improvements in BW and FCR compared to controls (P < 0.05). Also, the results showed that antioxidant enzymes activity, differential blood count and nutrient digestibility significantly increased in the Spirulina treated groups (P < 0.05). Further, the immune system parameters indicated a more uniform and protective immune titer in the Spirulina treated groups (P < 0.05).
کلیدواژهها [English]